Στον αέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στον αέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 11980/24.02.2011

Προς Υπουργό:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης &  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Έντονα είναι τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αποχώρησης συμβασιούχων εργαζομένων από τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Οι εργαζόμενοι στον δήμο με συμβάσεις έργου, οι οποίοι έχουν σταδιακά αποχωρήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι έως σήμερα, είτε βρίσκονται σε δικαστική διεκδίκηση είτε όχι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σύμφωνα και με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου. Συνεπώς, κρίνεται επιτακτική η συνέχιση της εργασίας τους.

Τα προβλήματα, λόγω της αποχώρησης των υπαλλήλων είναι σημαντικά και επιβαρύνουν την καθημερινή λειτουργία του δήμου, έχοντας αντίκτυπο στους ίδιους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι δυνατόν ένας δήμος μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, να αντιμετωπίζει προβλήματα σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας, που αφορούν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, όπως στον τομέα της καθαριότητας. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να αντιμετωπίσει το θέμα των συμβασιούχων με τη  δέουσα προσοχή και ευαισθησία και να μεταβάλει τις εν λόγω συμβάσεις σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, ώστε να λυθεί το θέμα των εργαζομένων και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του δήμου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να αναθεωρήσει την πολιτική της και να λύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης που καλύπτουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Απάντηση Υπουργείου